Veckans lista: Jobbigt på bussen

Kommentera
Idag är det tisdag och dags för veckans lista. I veckan har jag tänkt på många saker som stör mig på bussen, så idag tänkte jag lista fem av dessa.
 
Förtidsplingare. Folk som plingar alldeles för tidigt, typ sekunden bussen börjar rulla från busshållplatsen innan. Måste du trycka innan någon annan hinner eller vad är grejen?
 
Myror-i-brallan-personen. Den som ställer sig upp och gör sig redo för att gå av när bussen fortarande har en bra bit kvar att köra. Okej om man ställer sig upp när bussen börjar sakta in, men jag ser ofta folk som ställer sig upp precis när bussen lämnat hållplatsen innan. Varför? Är man rädd för att inte hinna av? Eller har man bara myror i brallorna?
 
- De sittplats-skygga. Folk som väljer att stå upp fast det finns en massa sittplatser kvar, fast bara bredvid någon annan. Är folk rädda för varandra, eller varför sätter sig ingen? Människor bits vanligtvis inte, så jag förstår inte. Är det inte skönare att sitta ner än att stå upp?
 
- Folk som stannar mitt i. Om man nu väljer att stå upp, eller om det inte finns några platser så att man inte har något val, så får man väl för tusan ställa sig långt bak i bussen, i alla fall om det är fler än en själv som står upp. Jag blir så otroligt irriterad när folk stannar i den främre halvan av bussen och trängs som packade sillar, medan det finns massor av plats längre bak. Det blir ju inte bara trångt för de som står; om någon ska av finns det inte mycket plats. 
 
De folkskygga. Folk som gör vad som helst för att förhindra andra att slå sig ner bredvid en. De två vanligaste metoderna som jag har sett är 1. Att sitta på den yttersta platsen och 2, den mest irriterande, att sätta väskan på platsen bredvid. Varför skulle det vara så jobbigt om någon mer fick en sittplats? Igen; människor bits inte, så varför inte låta dem sitta bredvid dig?