Boktips: Flyga högt

Kommentera
Som den bokmal jag villigt erkänner att jag ofta är, framförallt på sommarlovet, är en sommar utan böcker inget alternativ för mig.Jag var på biblioteket för ett tag sedan och lånade denna bok; Flyga högt av Katarina von Bredow. Jag läste den förra sommaren också, men kom inte ihåg så mycket av den utom att den var superbra, så jag bestämde mig för att läsa den igen, and guess what? Den var jättebra!! Tänkte nu tipsa er om den. Så här står det på baksidan:
 
"Det finns koder. Vissa regler. Saker man bara inte gör.
   Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker det är skönt att vara tillbaka i skolan. Där finns ju Nils med de bruna ögonen. Före sommarlivet var de på gång att bli tillsammans - och det skulle vara perfekt om de blev det. Vendelas bästis Tove är nämligen intresserad av Nils kompis Loke. Tänk vad bra att kunna umgås tillsammans allihop, att aldrig behöva välja!
   Men tredje dagen dyker en ny tjej upp i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler. Är hon korkad, trotsig eller bara urstark? Ingen vet, men plötligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och Vendel tvingas välja mellan kärlek och vänskap."
 
Läs den folk!! Den är superbra!